Brouwerij
haeseveld

Gasthof ’t Haeseveld

 29 September 2019

Delen op 

 829

Op 1 oktober 1982 vierde men feestelijk de opening van het huidige “GASTHOF ’t  HAESEVELD”.

In de villa bevind zich een grote gezellige bar, hoofdsalon met een aangename klassieke aankleding. Een grote reproductie van het schilderij “Moulin de la Galette “ van de beroemde Franse impressionist Pierre-Auguste Renoir draagt bij tot de bijzondere sfeer in het hoofdsalon waar de bar zich bevind. Er zijn 3 aparte aangrenzende salons waar je in klein gezelschap kan genieten van een drankje, maar die eveneens geschikt zijn als vergaderzaal (voor 10 à 15 pers.). De gezellige bibliotheekzaal is uiterst geschikt als vergaderzaal en ontmoetingsruimte. Verder beschikt het Gasthof over een kaas- & wijnkelder, open op reservatie. En een grote feestzaal (gelijksvloer, deel remise) die tot 80 personen kan ontvangen, en de mogelijkheid biedt aan verschillende verenigingen voor hun activiteiten (voordrachten, cursussen,…enz.). Door de huiselijke gezelligheid en de aangeboden infrastructuur zijn diverse verenigingen in Gasthof ’t Haeseveld kind aan huis : van de Goochelvereniging, Astrologiegroep, ….,tot de geschiedenisliefhebbers  & de archeologen van VZW Gallisch Dorp. Culturele activiteiten en evenementen zijn niet vreemd op ’t Haeseveld.

Waar  ooit de serres stonden loopt nu op verschillende weiden een vrolijke beestenboel : paarden, ezels, schotse runderen, geiten, pauwen, …en wilde konijnen. Bij mooi weer kunnen de cliënten, langs de zuidzijde van de oude inpakhal, op het ruime terras genieten van de rustgevende landelijke omgeving. Door de grote toegankelijkheid : enerzijds Alfons Braeckmanlaan                    (St-Amandsberg) met ruime parking en anderzijds de Volderrede/Stationstraat (Destelbergen) komen ook de fietsers en wandelaars gemakkelijk tot rust. Verder kunnen op het kleine speelpleintje de kinderen ravotten onder het waakzaam oog van hun ouders. Ook een petanquebaan ontbreekt niet op het appel.

De oude watertoren ligt anno 2006 nog wat bouwvallig, en het grootste gedeelte van de inpakhal (die 250 personen zou kunnen ontvangen) is nog niet in gebruik en doet momenteel dienst als opslagplaats voor materiaal. De familie De Gusseme hoopt ook dit ooit te kunnen restaureren en in gebruik te nemen. Dank zij een politiek van het combineren van behoud en vernieuwing, is een belangrijke getuige van het Industriëel Archeologisch verleden van de tuinbouw in het Gentse bewaard gebleven.

In oktober 2007 is het in elk geval de moment om met Illiana De Gusseme-Martens, samen met haar dochter Bernadette, en haar zonen Bart, Filip en Hans De Gusseme en de rest van de familie De Gusseme het Zilveren Jubileum te vieren van Gasthof ’t Haeseveld.

Na regen komt zonneschijn

 09-04-2020

Lees bericht

In 2020 ging het al goed vooruit

 21-01-2020

Lees bericht

De ketels staan binnen en het dak ligt er bijna op

 12-12-2019

Lees bericht