Brouwerij
haeseveld

De brouwerij is in aantocht!

 25 November 2019

Delen op 

 1289

Het moment is aangebroken. Na productie tijd van 8 maand is de brouwmodule compleet afgewerkt. Het transport, 3 trucks “exceptional transport”,  vertrekt op 1 december uit Beieren, Duitsland en komt toe in het Haeseveld op 2 december om 8 uur ’s morgens. Het belooft spectaculair te worden!

Wij hebben een speciale firma ingehuurd om dit pareltje van techniek maar met een serieus gewicht van 6 ton in goede orde in de brouwzaal te brengen. Niet door het dak maar door de poortopening. Wij hebben 2 cm langs elke kant en bovenaan 6 cm. Het plaatsen alleen al duurt ongeveer 2 dagen.

Tegelijkertijd komt het team van leverancier, Caspary, toe. Na plaatsing begint de montage. De brouwmodule wordt dwars door de toren verbonden met de andere machine onderdelen en tank via een netwerk van liefst 11 verschillende pijpleidingen van verschillende diameters. De maalderij op het eerste verdiep wordt verbonden met de brouwkuip via een volautomatische circulaire transportband. Het type dat wij hebben aangekocht wordt ook wereldwijd gebruikt door de fameuze Paulaner Weisse brouwerijen en dit in 39 verschillende steden. DE brouwerij heeft een capaciteit van 20 hl en met 200 brouwdagen per jaar kunnen wij dus 4000 hl produceren.

De montage tijd loopt door tot in januari. Jawel! In januari kunnen we beginnen met proefbrouwsels. Ondertussen is de merknaam vastgelegd en het nieuwe logo, maar dat houden we nog als verassing tot we ook alles afgewerkt hebben voor de Grand Opening.

Wie dit spektakel wil meebeleven is welkom. Kan het niet dan zullen we het uitgebreid beschrijven op onze website, facebook pagina en natuurlijk in de pers.

In 2020 ging het al goed vooruit

 21-01-2020

Lees bericht

De ketels staan binnen en het dak ligt er bijna op

 12-12-2019

Lees bericht

Eerste Stap Richting Het Brouwen Is Gezet

 02-12-2019

Lees bericht